Aceite de oliva arberquina (botella de 50 cl.) Maximizar

Aceite de oliva arberquina (botella de 50 cl.)

Vista rápida

Un monovarietal en boca de todos.

Edición limitada de 50 botellas.

Más detalles

P1401-000003

Availability: disponible

Sólo en línea

6,30 €

Añadir a la lista de deseos

L'oli d'oliva arberquina és més fàcil de produir que altres olis d'oliva, encara que rendeix menys, és a dir, es necessiten més quilos d'olives per elaborar un litre de arberquina, però la seva producció és més generosa.

Aquesta varietat, coneguda també com a 'Blancal' o 'Arbequín' s'adapta bé a la climatologia, sigui com anàs, és resistent als factors externs, com a plagues, etcètera. Per això, es conrea a diverses zones del país. És una de les poques varietats que s'adapta al cultiu en tanca, la qual cosa implica una altíssima densitat de plantes per hectàrea. Bàsicament, el cultiu d'arbequina és molt mecanitzat, de manera que la recol·lecció es realitza amb una recol·lectora similar a la qual s'empra en el vinyer.

Una oliva de maduració primerenca i grandària mitjana-baixa

Entre les principals característiques agronòmiques de l'oliva arbequina destaquen la seva maduració primerenca i un fruit de grandària mitjana-baixa, resistent al despreniment. Generalment, aquesta varietat creix en racims el que compensa la seva grandària.

L'oliva arbequina posseeix un contingut gras alt, però donada la humitat del fruit presenta una extractabilitat mitja-baixa. Encara que la seva producció autòctona és a Catalunya, el seu comportament en altres zones, tant l'arbre com l'oli, és molt similar al de la seva zona de cultiu. Es considera una varietat resistent al fred i a la sequera, així com a les plagues, especialment la 'verticolisis' i el 'repilo'. D'altra banda, és una oliva sensible als sòls calcàris.

Un oli fruitós, que no pica ni produeix 'sabor de gola'

A nivell sensorial, l'oli de la varietat arbequina es caracteritza per la seva fluïdesa i la seva extraordinària fragància. Fonts del Programa Europeu de Promoció dels Olis d'Oliva, ho defineixen així: "Un oli fruitós, amb lleuger sabor a poma, verd herbaci, molt poc amarg i picant, de sabor dolç. És un oli suau i molt fluït en boca, amb matisos d'ametlla verda, 'alloza' i herba recentment tallada". En quant a la seva composició intrínseca, l'arbequina posseeix un contingut mitjà-baix en àcid oleic, alt en àcid palmític i en àcids grassos poliinsaturats que li confereixen la seva fluïdesa característica. Així mateix, destaquen el seu contingut mitjà en vitamina E ('Tocoferol') i baix en 'polifenoles' totals, la qual cosa li aporta suavitat i dulçor.

Que l'arbequina és un oli suau, molt fresc en boca i d'aromes dolces és alguna cosa que també destaquen en Or Líquid: "En boca, s'aprecien aromes a plàtan, poma, ametlla i fins i tot carxofa. Són olors a herba, a camp, els que s'aprecien més quan s'acaba d'obrir l'ampolla. Cal tenir en compte que l'oli perd olor una vegada obert, no és com el vi".

No hay comentarios de clientes por ahora.

Escribe tu opinión

Aceite de oliva arberquina (botella de 50 cl.)

Aceite de oliva arberquina (botella de 50 cl.)

Un monovarietal en boca de todos.

Edición limitada de 50 botellas.

Escribe tu opinión

Productos relacionados