Oli d'oliva arbequina (botella de 50 cl.)
Quick Overview
Un monovarietal en boca de tots.
Edició limitada de 50 botelles.
Un monovarietal en boca de tots.
Edició limitada de 50 botelles.
L'oli d'oliva "hojiblanca" està elaborat amb olives que creixen en els pujols de s'Era de Pula, on es donen les condicions ideals per al desenvolupament d'aquesta espècie d'oliva.
La "hojiblanca" és un tipus d'oliva menys comuna per a la producció d'oli ja que disposa de menys polpa, obtenint així, menys quantitat d'oli que amb altres varietats d'olives més comunes. La característica que fa especial aquest tipus d'oli és el seu gran sabor i aroma, així com la seva molt baixa acidesa.
La "hojiblanca" és resistent al fred i rústica; a més, l'oliva "hojiblanca" posseeix una alta productivitat i tolera condicions adverses com les baixes temperatures, la sequera i la permanència en sòls "calizos".
Aquesta oliva de sabor més dolç que altres varietats, també posseeix tocs amargs i resavis d'ametlla, raó per la qual s'extreuen d'ella els millors olis d'oliva extra verge monovarietal del món.
La "hojiblanca", també coneguda com a casta de cabra o "Lucentino", deu el seu nom al fet que posseeix petits pigments blancs que mantindrà fins a canviar al seu color violeta definitiu en el mes de novembre, quan aquest madura.
Les branques d'aquesta olivera són grans i és un arbre fàcil d'arrelar i els fruits del qual presenten una maduració tardana; no obstant això, les seves fulles són allargades, tenen un color verd grisenc en el feix i un revés platejat.
L'oliva "hojiblanca" està composta per aigua (50%), oli o matèria grassa (entre un 18 i un 25%), carbohidrats (20%), cel·lulosa (6%) i proteïnes (1,5%).
Aquesta oliva és difícil de collir, doncs és molt complicat desprendre el fruit de les branques. per aconseguir-ho es requereix de múscul i de voluntat.
L'oli d'oliva gourmet es presenta en dos tipus d'envàs:
Botella de 50 cl.
Botella de 25 cl.
Creant l'oli Gourmet Verge Extra
La varietat oliva "hojiblanca" és de consum mixt, és a dir, serveix com a aliment, com amaneixo d'amanides, per amanir menjars i també per extreure oli d'oliva verge-extra.
L'oli produït per aquesta oliva té una excel·lent relació d'àcid oleic (-75 %), àcid linoleico (-7 %) i posseeix una baixa quantitat d'àcids grassos, la qual cosa ho converteix en un most oliós especial per a persones que estan a dieta.
També és recomanat per fregir menjars, això sí, no convé utilitzar el mateix oli més de quatre vegades ni a més de 180 graus.
A més, aquest tipus d'oli és utilitzat en la preparació de pa, pastes i pastissos a causa de la consistència que lliura a les masses i al seu sabor dolç i ametlat.
Els olis produïts amb aquesta oliva presenten un color verd intens i un to daurat excel·lent. Així mateix, els olis d'oliva extra verge tenen un sabor suau i fruitós amb uns tocs molt lleugers d'amarg. Un oli d'oliva verge és sa, naturals i sense conservants, amb propietats molt beneficioses per a la salut.
No customer comments for the moment.